KAKAV UŽAS: 10 godina nije izašao iz kuće zbog izrasline na vratu, doktor se umalo onesvestio kad GA JE OTVORIO
Arlin, Foto: TLC / SCREENSHOT

da li je moguće?

KAKAV UŽAS: 10 godina nije izašao iz kuće zbog izrasline na vratu, doktor se umalo onesvestio kad GA JE OTVORIO

Zbog toga što je Arlinova izraslina bila tako velika, dr Osborn je morao da uzme kožu sa njegovog stomaka kako bi to parče zdrave kože presadio na vrat i glavu odakle mu je uklonjen tumor

Objavljeno:

Arlin, iz Kalifornije, ispričao je da se godinama osećao "kao čudovište" jer mu je na zadnjem delu glave izrastao tumor veličine lubenice iz kog se širio veoma neprijatan miris. On se skoro 10 godina krio od sveta i prekinuo je bilo kakve kontakte s ljudima.

Arlin, sada 33-godišnjak, povukao se kao tinejdžer, napustivši školu i prekinuvši kontakte s prijateljima kada je počeo da bude maltretiran u srednjoj školi. On je tada pvo primetio kvržicu iz koje počela da curi krv i gnoj koji su smrdeli.

Iako je proveo više od decenije skrivajući se i tražeći doktora koji bi uklonio izraslinu, nedostatak zdravstvenog osiguranja kao i ogdovarajućeg hirurga koji bi bio dovoljno vešt da ukloni izraslinu samo su ga kroz godine činili još depresivnijim.

Ali Arlin je dobio drugu šansu za normalan život kada je sreo dr Rajana Osborna, hirurga za glavu i vrat.

Niko nije znao da ga leči niti je on imao novca

Arlin i njegova majka rekli su da su posetili 10 do 15 lekara zbog izrasline, ali su svi oni rekli da ne mogu da uklone izraslinu zbog njene veličini i potom bi ga uputili kod drugog specijaliste i sve u krug, a njegova porodica nije mogla da plati sve te silne preglede.

- Nije da smo želeli da postane toliko veliko, ali nismo mogli dobiti potrebnu pomoć pa je raslo. Teško je gledati nekog koga voliš u bolu i kroz ovo kroz šta on prolazi. Mogao bi umreti. U pitanju je njegov život - rekla je Žaklin, Arlinova majka.

Arlin pre i posle operacije
Arlin pre i posle operacijefoto: TLC / SCREENSHOT

Iz njegove izrasline je stalno curela neka tečnost, gnoj i krv tako da je stalno nosio peškir oko vrata i kapu na glavi kako bi iole sakrio tumor. Njegova majka priznaje da je stalno po celoj kući palila mirisne sveće jer se iz izrasline širio tako jak smrad.

Kompleksna dijagnoza

Arlin je patio od stanja koje se zove hidradenitis suppurativa, hronično upalno stanje kože koje uzrokuje lezije, curenje, miris, bol, apscese i ožiljke. Tačan uzrok hidradenitisa suppurative nije poznat, ali može biti zbog genetike, okruženja u kojem osoba boravi ili životnih navika. Lezije se razvijaju zbog upale i infekcije znojnih žlezda, a Arlinovo stanje dodatno komplikuje njegova anhidroza, retko stanje koje sprečava znojne žlezde da proizvode znoj.

Približno jedan do četiri posto Amerikanaca ima hidradenitis suppurativa, poznat i kao akne inversa, ali stručnjaci kažu da je taj broj verovatno potcenjen.

Dr Osborn je rekao da se stanje slabo razume, ali se često tretira kod dermatologa. Lečenje može uključivati antibiotike, kreme i masti, steroide i uklanjanje. On je dodao i da je Arlinova situacija i dodatno komplikovana zbog veličine i pucanja kože baš zbpg toga abnormalnog rasta što je sve rezultiralo ranama i novim infekcijama.

Operacija prošla dobro

Zbog toga što je Arlinova izraslina bila tako velika, dr Osborn je morao da uzme kožu sa njegovog stomaka kako bi to parče zdrave kože presadio na vrat i glavu odakle mu je uklonjen tumor.

Iako nije bilo komplikacija tokom operacije, jedna medicinska sestra u operacionoj sali je skoro izgubila svest zbog odvratanog mirisa koji se širio iz Arlinove izrasline. Operacija je bila uspešna i tumor je otklonjen, a presađena koža se dobro ponašala.

Rekao je da je uzbuđen što će se vratiti u školu i dobiti posao. Rekao je i da sada ima mnogo manje bolova i manje je depresivan.

- Operacija je bila ogromna promena u mom životu. To je veliko olakšanje - rekao je Arlin za TLC.

Bonus video:

04:41

ANJA JE PRIMETILA NEOBIČNE SIMPTOME, ISPOSTAVILO SE DA IMA MALIGNI TUMOR: Povraćala sam, smršala čak 15 kila, a onda se DESILO OVO

(Espreso /Daily mail/ Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.